38ο χλμ. Λεωφ. Πορτο Ραφτη ΤΗΛ +30 22990 86267 +30 697 445 8934 - +30 697 615 9046
Close
38ο χλμ. Λεωφ. Πορτο Ραφτη
+30 22990 86267 - +30 697 445 8934 - +30 697 615 9046 info@cannabistreet.gr
Τι είναι τα τερπένια;

Ποια είναι τα τερπένια;

Για τους περισσότερους από εμάς, ο όρος τερπένια είναι άγνωστος και καινούργιος, παρότι περιβαλλόμαστε από αυτά. Τερπένια είναι οι ουσίες που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας. Τα τερπένια κρύβονται πίσω από τις ευχάριστες μυρωδιές που κατακλύζουν την κουζίνα όταν στύβουμε ένα φρέσκο ​​πορτοκάλι ή ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί. Είναι αυτά που κάνουν τη λεβάντα και τα τριαντάφυλλα ξεχωριστά.

Τα τερπένια δίνουν στα φυτά το άρωμά τους, τη γεύση και το χρώμα τους.

Τα τερπένια είναι χημικές ενώσεις που απαντώνται φυσικά στα φυτά και συμβάλλουν στη μοναδική γεύση, τη μυρωδιά και το χρώμα τους.

Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει περισσότερα από 20.000 διαφορετικά τερπένια. Είναι τα βασικά στοιχεία των αιθέριων ελαίων και χρησιμοποιούνται συχνά σε πρόσθετα τροφίμων, αρωματοποιία και αρωματοθεραπεία. Υπάρχει επίσης αυξανόμενη συζήτηση για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες σε συσχετισμό με διάφορα θέματα υγείας.

 • τερπένια og kush 1ml plant of life, cannabis street | Cannabis Street
  Τερπένια OG Kush 1ml
  18.00
 • τερπένια blueberry 1ml plant of life, cannabis street | Cannabis Street
  Τερπένια Blueberry 1ml
  18.00
 • τερπένια amnesia 1ml plant of life, cannabis street | Cannabis Street
  Τερπένια Amnesia 1ml
  18.00

Τερπένια στην κάνναβη

Τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση για την θετική δράση της κάνναβης στον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται όλο και πιο συχνή. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την επίδρασή της στα δερματικά προβλήματα, τις αυτοάνοσες ασθένειες, το ανοσοποιητικό σύστημα, τις ρευματικές ασθένειες, την αϋπνία και άλλα προβλήματα υγείας. Τα πιο συχνά αναφερόμενα ενεργά συστατικά στην κάνναβη είναι η Κανναβιδιόλη (CBD) και η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Εκτός από αυτές τις ουσίες, ένα άλλο σημαντικό μέρος του φυτού της κάνναβης είναι τα φυσικά απαντώμενα τερπένια. Μέχρι σήμερα, πάνω από 200 διαφορετικά τερπένια έχουν ανακαλυφθεί στην κάνναβη και περίπου 60 από αυτά εξετάζονται στενά σε επιστημονικούς κύκλους. Η έρευνα για τα τερπένια σε διάφορα προβλήματα υγείας ανοίγει νέες δυνατότητες στον τομέα των θεραπειών με κάνναβη. Ορισμένα τερπένια που βρίσκονται στο φυτό σε υψηλότερες συγκεντρώσεις περιγράφονται λεπτομερέστερα παρακάτω.

Δ-Λιμονένιο

Το Δ-Λιμονένιο (D-limonene)  είναι ένα τερπένιο με χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών που υπάρχει επίσης σε μεγάλες ποσότητες στα λεμόνια,  στα πορτοκάλια και στα γκρέιπφρουτ. Οι έρευνες δείχνουν ότι το τερπένιο Δ-Λιμονένιο (D-limonene) εμφανίζει αντιβακτηριακή δράση και έχει επίσης συσχετιστεί με την αναστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων σε κλινικές μελέτες.

Μυρσένιο

Το Μυρσένιο (Myrcene) είναι ένα από τα πιο κοινά τερπένια και μπορεί να βρεθεί σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες κάνναβης. Συναντάται επίσης σε άλλα φυτά όπως η δάφνη, το θυμάρι και ο μαϊντανός, όπου, μεταξύ άλλων, τους δίνει το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Αυτό το τερπένιο είναι γνωστό για τη γήινη, χλοώδη γεύση του. Έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων, σε κράμπες και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Λιναλοόλη

Η Λιναλοόλη (Linalool) είναι το τερπένιο που είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό άρωμα της λεβάντας αλλά υπάρχει και σε πολλά άλλα φυτά, σε διάφορες συγκεντρώσεις. Είναι δημοφιλές για την καταπραϋντική επίδρασή του και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του άγχους. Επιπλέον, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Α-Πινένιο

Απολαμβάνεται τη μυρωδιά του πεύκου; Μπορείτε να ευχαριστήσετε το τερπένιο Α-Πιπένιο (Pinene) για αυτό. Αυτό το τερπένιο υπάρχει σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες κάνναβης όπως επίσης και στο δενδρολίβανο, το πεύκο και πολλά άλλα φυτά. Συχνά χρησιμοποιείται για το άνοιγμα των βρογχικών σωλήνων και την ανακούφιση διαφόρων αναπνευστικών προβλημάτων και μελέτες έχουν δείξει ότι είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία των εντερικών προβλημάτων

Νερολιδόλη

Η Νερολιδόλη (Nerolidol) θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά τερπένια και έχει ευρύ φάσμα ευεργετικών επιδράσεων στο σώμα. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρό αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα. Αυτό το τερπένιο έχει ένα ήπιο άρωμα και βρίσκεται επίσης στο τζίντζερ, το γιασεμί, το λεμόνι, το τεϊόδεντρο κ.α..

Α-Καριοφυλένιο

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις του Α-Καριοφυλένιου (Humulene) μπορούν να βρεθούν στο γαρύφαλλο, το βασιλικό και το λυκίσκο, γι ‘αυτό και η μυρωδιά του μπορεί να προκαλέσει συσχετισμούς με τη μπίρα. Έχει ένα λεπτό γήινο και ξυλώδες άρωμα σε συνδυασμό με πικάντικες φυτικές νότες. Αν και η κάνναβη συνδέεται συνήθως με διέγερση της όρεξης, το Α-Καριοφυλένιο έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και μειώνει την όρεξη

Κάντε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου +30 697 615 9046 ή +30 22990 86267.